Menu

 

 

 

Vuohimäen Ratsastuskoulu sijaitsee kauniilla ja rauhallisella paikalla Savonlinnan Pihlajaniemessä, kuitenkin vain noin 6 kilometrin päässä Savonlinnan ydinkeskustasta. Kaikki tarvittava ratsastuskentistä maastopolkuihin löytyy ihan tallin pihapiiristä.

Leiriläisten majoitusta varten pihassa on vuonna 1995 valmistunut hirsirakennus sekä päärakennus, jossa on tilat yli kahdenkymmenen leiriläisen majoitukseen. Päätalo toimii myös isäntäperheen asuintalona.

Tallirakennus koostuu kolmesta eri osasta. Kentän puoleisessa päädyssä asustavat yksityishevoset, keskiosassa tallin tuntihevoset ja -ponit ja maneesin puoleisessa päädyssä asustelevat kilpahevosemme. Karsinoita tallistamme löytyy 31 hevoselle. Tallin keskiosa ja yksityistalli sosiaalitiloineen ovat täysin remontoitu syksyllä 2013. Jokaisessa tallissa on oma satulahuone, pukuhuoneet, hoitajien huone, säilytyslokerot ja wc. Lisäksi tallista löytyy rehuhuone, kuivaushuone, pesukarsina, 3 hevosten hoitopaikkaa ja vintillä lämmittämätöntä varastotilaa.

Ratsastusalueet

20 x 75 m kokoinen maneesimme on rakennettu vuonna 1987 ja laajennettu nykyisiin mittoihinsa vuonna 1991.

Ratsastuskenttiä meillä on kaksi. Isompi kenttä on kooltaan 60 x 90 m, ja sillä on järjestetty vuodesta 1993 alkaen perinteiset OperaGames-esteratsastuskilpailut.

Tallimme vieressä on reilun kilometrin mittainen peltorata, jossa on mahdollisuus treenata hevosia ja saada vaihtelua maneesi- ja kenttätyöskentelyyn ympäri vuoden. Lisäksi talliltamme pääsee helposti maastopoluille ja -reiteille. Heti tallimme takaa lähtee vastikään kunnostettu 5 kilometrin mittainen maastorata tarjoten hyvän mahdollisuuden maastossa rentoutumiseen ja hevosen treenaukseen. Kesäisin radan varrelta pääsee myös uittamaan hevosia.

Kävelykone takaa terveellistä liikuntaa hevosille. Hevosillamme on hyvät tarhausmahdollisuudet ja kesäisin suuret laidunalueet antavat hyvän pohjan hevosten hyvinvoinnille.

Tallillamme on lisäksi ensiluokkainen estekalusto. Myös kouluratsastuksen tarpeet on otettu hyvin huomioon.