Vuohimäen ratsastuskoululla toimii vireä ratsastusseura Savonlinnan Ratsastajat ry. Vuonna 1970 perustetussa rekisteröidyssä Savonlinnan Ratsastajat ry:ssä (SvR) on nykyään noin 150 jäsentä.

Seura järjestää kilpailuja, lasten hevoskerhotoimintaa, erilaisia tapahtumia ja retkiä. Näkyvin ja isoin voimainponnistus on OperaGames-esteratsastuskilpailut heinäkuussa. Jäsenistömme on aktiivista ja jäsenistössä on paljon junioreja. Kilpailutoiminnan lisäksi juniorityö onkin suuri panostuksen kohde seuran toiminnassa.

Seuralla on eri tason valmennusrenkaita. Vuonna 2001 perustetun Vuohimäki Showjumping Teamin ratsukot ovat saavuttaneet useita sijoituksia alue- ja kansallisissa kilpailuissa. Vuodesta 2009 alkaen on toiminut myös Valmennustiimi, jossa ratsastuskouluoppilaat sekä harrastekilpailijat valmentautuvat Essi-Lotta Rautiaisen ohjauksessa.

Savonlinnan Ratsastajat ry kiittää aktiivista jäsenistöään, joka on osallistumisellaan mahdollistanut seuran toiminnan jatkuvuuden ja kehittymisen. Suuri kiitos seuran toiminnasta kuuluu myös Rautiaisen perheelle ja Vuohimäen Ratsastuskoululle, jotka ovat luoneet mahtavat puitteet hevosharrastukselle Savonlinnassa ja vireän ratsastuskoulutoiminnan myötä antaneet seuratoiminnalle perustan Vuohimäellä.

Savonlinnan Ratsastajat ry:n puheenjohtajina ovat seuran toimintavuosien aikana toimineet Paavo Juhani Kolehmainen, Aino Terttu Sallinen-Mether, Markku Airas, Jorma Korpela, Olli-Pekka Muhonen, Taneli Muhonen, Toni Auvinen ja Kitta Luukkanen.

Vuoden 2022 jäsenmaksut  -> syyskausi liiton osuus puoleen hintaan

seniori 62 €
juniori 52 €
perhejäsen (seniori) 35 €
perhejäsen (juniori) 28 €
kannatusjäsen 30 €

Jäsenetuja mm. hippos-lehti, tapaturmavakuutus, jäsenille sarjaliput, heppakerhoon osallistuminen ilmaista, mahdollisuus hoitohevoseen, osallistumisoikeus harjoitus- ja seurakilpailuihin sekä SRL:n tarjoamat jäsenedut.

HUOM! jäsenkortti on esitettävä saadakseen jäsenedut esim. kerhossa, 10 h sarjalippua ostaessa ja kilpailukansliassa.

Savonlinnan Ratsastajat ry
johtokunta 2022:

Puheenjohtaja: Soile Kosonen
Varapuheenjohtaja: Jarmo Tukiainen
Sihteeri: Merja Rautiainen, puhelin: 0400 653 630, sähköposti: ratsastuskoulu@vuohimaki.com

Muut jäsenet:

Tuomo Kyttälä
Katri Tiainen
Kaisa Puustinen
Jarmo Tukiainen
Jasmin Liinavuori

Varajäsenet

Jonna Kokkonen
Kirsi Sairanen

Jäsensihteeri

Essi-Lotta Rautainen, puhelin 044-583 3670, email: kirppu89@gmail.com