Suositut ratsastusleirit Vuohimäen Ratsastuskoululla

Järjestämme vuosien kokemuksella koulujen kesälomien aikaan ratsastusleileirejä. Tule mukaan viettämään ikimuistoinen leirikesä kanssamme!

 Leiriohjelmaamme sisältyy:

• 2 h ratsastusta / pvä (monipuolinen sisältö mm. esteitä, koulua, maasto, uitto) ohjelmassa huomioidaan ratsastajien taso ja sää esim. uitot (taso ja säävaraus huomioiden)
• täysihoito (kaksi lämmintä ateriaa, aamiainen ja iltapala)
• majoitus ratsastuskeskuksen päärakennuksessa
• hoitohevonen tai -poni
• leiriläiset pääsevät uimaan helposti hiekkarannalle
• tapaturmavakuutus
• mahdollisuus suorittaa SRL:n merkkejä
• leirinlopettajaiskilpailut, joissa parhaat palkitaan ruusukkein
• teoriaa; mm. ratsastusdemo
• paljon muuta kivaa, kuten leirikaste ja vapaa-ajan viettoon lentopallo-, sulkapallo-, pingis- ym. pelejä sekä TV ja videot.

Leiripaikalla toimii myös kioski, josta voi ostaa mm. karkkia, limsaa ja jäätelöä.

Leirille mukaan otettavia tarvikkeita:

• saappaat, kypärä (voi myös lainata koululta)
• ratsastukseen sopivat housut
• liinavaatteet
• peseytymisvälineet, uimapuku
• lämmintä vaatetta kylmien ilmojen varalle

Leireille saavuttaessa ja lähtiessä yleisiä kulkuneuvoja käyttäville järjestetään tarvittaessa kyyti tallille juna- ja bussiasemilta. Muista ilmoittaa ajoissa, jos tarvitset kyyditystä.

Leirille saavutaan edellisenä iltana klo 16 – 18 välisenä aikana. Ensimmäisenä iltana jaetaan ratsastusryhmät sekä hoitohevoset, tutustutaan talliin ja toimintaan. Leiri päättyy viimeisenä päivänä noin klo 14.15

Teoriatunneillemme harjoitellaan käytännön hevosmiestaitoja, aiheita (aiheet vaihtelevat eri leireillä) mm. varusteoppia ja varusteiden huoltaminen, leirinäyttelyt, ratsastusdemo. Leirin lopuksi on mahdollisuus suorittaa hoitomerkkejä. Leireillä avustajat pitävät erilaisia vapaa-ajan ohjelmia sekä jokaisesta otetaan kuvat hoitsun kanssa, joka on kiva muisto leiristä. Leirin lopussa pidetään leirikilpailut, jossa jokaisen suoritus videoidaan ja suorituksen saa omaksi. Leirikilpailuissa parhaat palkitaan ruusukkein.

Mikä leiri olisi sinulle juuri sopiva?

Leireillämme ratsastetaan max 8 henkilön ryhmissä. Ryhmät jaetaan ratsastajien tason mukaan. Jokaisella leirillämme ratsastetaan koulua ja työstetään hevosia tasaisella, hypätään esteitä, pidetään suosittu leikkitunti,  käydään maastossa ja uittamassa hevosia (säävaraus sekä uitossa ratsastajan tulee osata hallita hevonen ja uida itse). Otamme toiveita huomioon tuntisuunnitelmia tehdessä.

Yleisleiri sopii hyvin ratsastajille, joille ei ole vielä kertynyt vuosien kokemusta, perusratsastuksessa ja vaikutuksessa hevoseen on vielä parantamisen varaa. Jos esteratsastus on vieraampaa eikä kokemusta hyppäämisestä ole ennättänyt kertyä, yleisleiri sopii silloin hyvin. Yleisleireillä ratsastuksessa keskitytään kokonaisuuden kehittämiseen, mm. harjoitellaan apujen käyttöä ja vaikutusta hevoseen sekä tehdään erilaisia istuntaharjoituksia. Tarkoituksena kehittää ratsastajan vaikutusta hevoseen ja oikeiden apujen merkitystä ratsastuksessa. Yleisleirillä opetellaan ja kehitetään myös esteratsastustaitoja, hypätään esteitä ja mennään erilaisia esteharjoituksia. Jokaiselle leirille räätälöidään omat ohjelmat ja tehtävät leiriläisten tason ja toiveiden mukaan. Perus- ja c-merkki taso vastaavat hyvin yleisleirin tasoa. Ratsastajan tulee hallita hevonen itse joka askellajissa.

Esteleirit ovat tarkoitettu jo vähän edistyneemmille ratsastajille. Esteleirille tullessa olisi hyvä olla kokemusta esteratsastuskilpailuista ja hyppäämisestä. Jos olet ratsastanut vähintään 3 vuotta säännöllisesti ja hypännyt jo enemmän, ratana suoriudut 50 – 60 cm esteistä, niin esteleiri sopii sinulle hyvin. Esteleireillä harjoitellaan ja kehitetään myös perusratsastusta ja käydään maastossa. Estetunneilla esimerkiksi työskennellään puomiharjoituksia apuna käyttäen, harjoitellaan erilaisten este-etäisyyksien ratsastamista (suhteutetut välit suoralla ja kaarevalla uralla) sekä tehdään esteistuntaa ja tasapainoa kehittäviä harjoituksia. Esteharjoitukset ovat esteleireillä yleisleirejä vaativimpia. Leirin ratsastusohjelma tehdään jokaiselle leirille leiriläisten tason ja tavoitteiden mukaan.

Suositus ikäraja esteleireille väh. 12 vuotta. Suosittelemme mielellämme sopivaa leiriä, jos epäilet mikä olisi hyvä.

Ilmoittaudu leirille tästä >


LEIRIEN JA KURSSIEN PERUUTUSEHDOT

Alle 30 päivää ennen leirin alkua tehdyistä peruutuksista perimme koko leirin maksun, lääkärin todistuksella hyvitetään/palautetaan 50 % leirin loppumaksusta.

Alle 14 päivää ennen leirin alkua tehdyistä peruutuksista perimme koko leirin maksun, lääkärintodistuksella hyvitetään/palautetaan 25 % leirin loppumaksusta.

Leirin keskeyttämisestä emme palauta rahoja.

Varausmaksua ei palauteta.

Mikäli leirin järjestäjä ei pysty toteuttamaan leiriä, eikä voi tarjota korvaavaa vaihtoehtoa, leirin varausmaksu ja loppusumma palautetaan kokonaisuudessaan.