Vuohimäen Ratsastuskoulu sijaitsee kauniilla ja rauhallisella paikalla Savonlinnan Pihlajaniemessä, kuitenkin vain noin 6 kilometrin päässä Savonlinnan ydinkeskustasta. Kaikki tarvittava ratsastuskentistä maastopolkuihin löytyy ihan tallin pihapiiristä. Tarjoamme laadukasta ja ammattitaitoista palvelua vuosikymmenien kokemuksella. 

Leiriläisten majoitusta varten pihassa on vuonna 1995 valmistunut hirsirakennus sekä päärakennus, jossa on tilat yli kahdenkymmenen leiriläisen majoitukseen. Päätalo toimii myös isäntäperheen asuintalona.

Tallirakennus koostuu kolmesta eri osasta. Kentän puoleisessa päädyssä asustavat yksityishevoset, keskiosassa tallin tuntihevoset ja -ponit ja maneesin puoleisessa päädyssä asustelevat siitostammat, varsat, kilpa- ja myyntihevosemme . Karsinoita tallistamme löytyy 31 hevoselle. Tallin keskiosa ja yksityistalli sosiaalitiloineen ovat täysin remontoitu syksyllä 2013. Jokaisessa tallissa on oma satulahuone, pukuhuoneet, hoitajien huone, säilytyslokerot ja wc. Lisäksi tallista löytyy rehuhuone, kuivaushuone, pesukarsina, 3 hevosten hoitopaikkaa ja vintillä lämmittämätöntä varastotilaa. Tallikarsinoiden lisäksi meiltä löytyy 7 ulkokarsinaa.

Ratsastusalueet

20 x 75 m kokoinen maneesimme on rakennettu vuonna 1987 ja laajennettu nykyisiin mittoihinsa vuonna 1991. Maneesin pohja on täysin uusittu syksyllä 2022 (hiekkakuitu)

Ratsastuskenttiä meillä on kaksi. Isompi kenttä on kooltaan 60 x 90 m, ja sillä on järjestetty vuodesta 1993 alkaen perinteiset OperaGames-esteratsastuskilpailut. Kenttien pohjat uusittiin kesällä 2021. (hiekkakuitu)

Ratsastusalueiden pohjista pidetään hyvää huolta lanaamalla ja huoltamalla säännöllisesti. 

Tallimme vieressä on reilun kilometrin mittainen peltorata, jossa on mahdollisuus treenata hevosia ja saada vaihtelua maneesi- ja kenttätyöskentelyyn ympäri vuoden. Lisäksi talliltamme pääsee helposti maastopoluille ja -reiteille. Heti tallimme takaa lähtee vastikään kunnostettu 5 kilometrin mittainen maastorata tarjoten hyvän mahdollisuuden maastossa rentoutumiseen ja hevosen treenaukseen. Kesäisin radan varrelta pääsee myös uittamaan hevosia.

Hevosillamme on hyvät tarhausmahdollisuudet ja kesäisin suuret laidunalueet antavat hyvän pohjan hevosten hyvinvoinnille. Ne pääsevät hyvin liikkumaan ja nauttimaan kavereiden seurasta tarhatessaan/laiduntaessaan. Tarhat ja laitumet ovat turvallisia ja hyvä pohjaisia hevosille olla.

Tallillamme on lisäksi ensiluokkainen, turvallinen ja todella laaja estekalusto. Myös kouluratsastuksen tarpeet on otettu hyvin huomioon.

Meidän tiimi

Me olemme täällä sinua varten

Essi-Lotta Rautiainen

Ratsastuksenopettaja

Essi opettaa niin aloittelijoita kuin kilparatsastajakin paneutuen jokaisen tavoitteisiin ja toiveisiin, hänelle jokainen asiakas on tavoitteista riippumatta tärkeä.

Merja Rautiainen

Raudanluja ammattilainen

Merja vastaa tallinhoidosta, tallipaikoista ja laskutuksista.

p. 0400-653 630