Vuohimäen Ratsastuskoulu sijaitsee kauniilla ja rauhallisella paikalla Savonlinnan Pihlajaniemessä, kuitenkin vain noin 6 kilometrin päässä Savonlinnan ydinkeskustasta. Kaikki tarvittava ratsastuskentistä maastopolkuihin löytyy ihan tallin pihapiiristä. Tarjoamme laadukasta ja ammattitaitoista palvelua vuosikymmenien kokemuksella. 

Leiriläisten majoitusta varten pihassa on vuonna 1995 valmistunut hirsirakennus sekä päärakennus, jossa on tilat yli kahdenkymmenen leiriläisen majoitukseen. Päätalo toimii myös isäntäperheen asuintalona.

Tallirakennus koostuu kolmesta eri osasta. Kentän puoleisessa päädyssä asustavat yksityishevoset, keskiosassa tallin tuntihevoset ja -ponit ja maneesin puoleisessa päädyssä asustelevat kilpahevosemme. Karsinoita tallistamme löytyy 31 hevoselle. Tallin keskiosa ja yksityistalli sosiaalitiloineen ovat täysin remontoitu syksyllä 2013. Jokaisessa tallissa on oma satulahuone, pukuhuoneet, hoitajien huone, säilytyslokerot ja wc. Lisäksi tallista löytyy rehuhuone, kuivaushuone, pesukarsina, 3 hevosten hoitopaikkaa ja vintillä lämmittämätöntä varastotilaa. Tallikarsinoiden lisäksi meiltä löytyy 7 ulkokarsinaa.

Ratsastusalueet

20 x 75 m kokoinen maneesimme on rakennettu vuonna 1987 ja laajennettu nykyisiin mittoihinsa vuonna 1991. Maneesin pohja on täysin uusittu syksyllä 2022 (hiekkakuitu)

Ratsastuskenttiä meillä on kaksi. Isompi kenttä on kooltaan 60 x 90 m, ja sillä on järjestetty vuodesta 1993 alkaen perinteiset OperaGames-esteratsastuskilpailut. Kenttien pohjat uusittiin kesällä 2021. (hiekkakuitu)

Tallimme vieressä on reilun kilometrin mittainen peltorata, jossa on mahdollisuus treenata hevosia ja saada vaihtelua maneesi- ja kenttätyöskentelyyn ympäri vuoden. Lisäksi talliltamme pääsee helposti maastopoluille ja -reiteille. Heti tallimme takaa lähtee vastikään kunnostettu 5 kilometrin mittainen maastorata tarjoten hyvän mahdollisuuden maastossa rentoutumiseen ja hevosen treenaukseen. Kesäisin radan varrelta pääsee myös uittamaan hevosia.

Kävelykone takaa terveellistä liikuntaa hevosille. Hevosillamme on hyvät tarhausmahdollisuudet ja kesäisin suuret laidunalueet antavat hyvän pohjan hevosten hyvinvoinnille.

Tallillamme on lisäksi ensiluokkainen estekalusto. Myös kouluratsastuksen tarpeet on otettu hyvin huomioon.

Meidän tiimi

Me olemme täällä sinua varten

Essi-Lotta Rautiainen

Ratsastuksenopettaja

Essi opettaa niin aloittelijoita kuin kilparatsastajakin paneutuen jokaisen tavoitteisiin ja toiveisiin, hänelle jokainen asiakas on tavoitteista riippumatta tärkeä.

Merja Rautiainen

Raudanluja ammattilainen

Merja vastaa tallinhoidosta, tallipaikoista ja laskutuksista.

p. 0400-653 630

Essi-Lotta Rautiainen ‘Essi’

s. 18.9.1981
puh. 044 583 3670

koulutus: ylioppilas 1999,  restonomi 2003 (Kuopio), ratsastuksenopettaja 2008 (Harjun Oppimiskeskus), MASTER-ratsastuksenopettaja valmistava koulutus 2014-2015 (Ypäjä) lisäksi ratamestari, taitotuomari,  IVK-koulutuomari, valmentaja II

Essi opettaa niin aloittelijoita kuin kilparatsastajakin paneutuen jokaisen tavoitteisiin ja toiveisiin, hänelle jokainen asiakas on tavoitteista riippumatta tärkeä.

“Pyrin antamaan asiakkailleni mahdollisimman paljon, tässä pystyn hyödyntämään vuosien kokemustani niin hevosten hoidossa kuin ratsastamisessa. Olen ollut onnekas ja saanut oppia urani aikana kunnon guruilta kuten Chrisse Wegelius, George Morris ja Jos Lansink. Itsensä kehittäminen niin opetuksessa, ratsastuksessa ja hevosmiestaidoissa on jatkuvaa, aina oppii jotain uutta hevosten kanssa työskennellessä. Hevosten hoito ja hevosmiestaidot ovat tärkeä osa tätä harrastusta, tätä asiaa peräänkuulutankin ja opetan oppilailleni. Tämä työ on elämäntapa, jossa jokainen päivä on erilainen: saa työskennellä erilaisten hevosten ja ihmisten kanssa tiiviisti. Talliyhteisömme onkin oikeastaan monelle toinen perhe. Vaikka tämä on yksilölaji toimimme joukkueena.”

Essi aloitti ratsastuksen kaksi vuotiaana Piki-ponilla. Kokemusta ja taitoa karttui Pertin ja Merjan opissa ratsastuskoulun poneilla ja hevosilla ratsastaen. Vuonna 1991 Essi sai ensimmäisen kilpaponin, kuvan kauniin Jolly Jokerin. Alussa suunnitelmissa oli ura kouluratsastajana, mutta Jollyn osoittauduttua liian kuumaksi kouluradoille ja paremmaksi esteille, suunnitelmat sekä laji vaihtuivat. Yhteistyö Jollyn kanssa jatkui vuoteen 1995 asti ja menestystä tuli. Vuonna 1993 Essi ‘peri’ siskoltaan pikkuponi Talentin, jonka kanssa hän kilpaili menestyen viimeiset ponivuotensa vuoteen 1997 asti, jolloin Talent myytiin Ruotsiin. Essi ja Talent ovat yksi Suomen menestyneimmistä poniratsukoista (esim. vuoteen 2013 mennessä kukaan muu poniratsukko ei ole voittanut henkilökohtaista PM-kultaa, ja Essi ja Talent voittivat sen kahdesti). Juniorivuosiksi Pertti-isä löysi Essille hienon Markiz-oriin Venäjältä. Vuosina 1996-1997 Essi ratsasti ja kilpaili myös hevosella Fireball.

Vuonna 2000 hän muutti Kuopioon opiskelemaan restonomiksi, joten ratsastus jäi vähemmälle. Opiskelujen päätyttyä vuonna 2003 hän palasi takaisin Savonlinnaan.

Omien hevosten lisäksi Essi ratsuttaa muiden hevosia ja läpiratsastaa säännöllisin väliajoin koulun tuntihevosia ja -poneja. Jos esimerkiksi ponisi tarvitsee koulutusta ja läpiratsastusta, se onnistuu pienikokoiselta ratsastajalta.

Vuonna 2006-2007 Essi opiskeli myös ratsastuksenopettajaksi Harjussa. Syksyllä 2014 Essi aloitti Ypäjällä Master-linjan, se on korkein mahdollinen ratsastuksenopettaja tutkinto, jonka voi suorittaa. Opiskelun kautta on tarkoitus kehittää itseään mahdollisimman paljon, jotta pystyy antamaan oppilaille vielä enemmän.

Essillä kilpaileminen oli monta vuotta taka-alalla ajan puutteen vuoksi, pienimuotoista (120cm -tasolla) Essi ‘palasi takaisin’ radoille kaudella 2016, kun hänelle hankittiin uusi hevonen, Mollgards Contina ‘Molli’. Molli ja Essi ovat menestyneet hienosti ja nousseet Suomen GP-tasolle 140-145cm kahden kauden aikana. Toukokuussa 2020 Molli varsoi hienon tammavarsan oriista Van Gogh ja on nyt kantavana oriista Clintissimo.

Parhaita saavutuksia:

• 1993 PM joukkuepronssi
• Tyylimestaruus kulta, pikkuponit
• 1994 PM henkilökohtainen kulta, joukkuepronssi
• SM kulta, pikkuponit
• 1995 PM henkilökohtainen 4. sija, joukkuepronssi
• SM hopea
• Hallimestaruuskulta, pikkuponit
• 1996 PM henkilökohtainen kulta, joukkuepronssi
• SM kulta
• Hallimestaruuskulta, pikkuponit
• 1997 PM henkilökohtainen 4.sija, joukkuepronssi
• SM kulta
• Hallimestaruuskulta, pikkuponit
• 1998 PM henkilökohtainen 6. sija, joukkuehopea
• SM hopea, juniori

og-cphotographer-Aada
13627081_10154429758980982_1512055951581449847_n